Camping

Att campa är något som har blivit allt mer populärt, oavsett om det handlar om husvagn, husbil tält eller stuga. Till vill del beror det på att ordet i sig har utvecklats till att inkludera fler former av boende men det beror till stor del även på att allt fler har funnit glädjen i friheten att få bo i ett tillfälligt nytt hem på en helt ny plats.

husvagn

Campingplats

Campingplatser innehåller idag en otrolig bredd av boendemöjligheter. Allt ifrån stugor och husvagnsplatser till tältplatser och lyxtält kan idag finnas att tillgå. Det hela ger en otrolig möjlighet att tillfälligt hyra sig ett sommarboende utan att behöva investera allt för stora summor i en permanent sommarstuga. Om man endast hyr en stuga under semestermånaden så tar det väldigt många årtionden innan man skulle kunnat köpa sig en stuga för samma pris. Detta och hela kulturen som är inblandad gör att camping för många har blivit ett självklart semesterval.

Om man till exempel söker boende i Örnsköldsvik så brukar Mosjöns camping och stugby vara ett populärt val. Där finns det tillgång till en stor mängd underhållning så som minigolf, badstrand med mera utan att vara allt för långt ifrån stadens centrum. En upplevelse som inte bör eller går att jämföra med en hotellvistelse.

Ute i det fria

Ett annat val vi har i Sverige är att dra nytta av allemansrätten och campa ute i naturen. Detta kräver dock betydligt mer förberedelser och innebär mer offrad bekvämlighet. På en campingplats har man förutom möjligheten att socialisera med alla människor runt omkring även tillgång till toaletter, duschar, butiker och en stor mängd underhållning. Fördelen med att campa fritt är att man istället får tystnad och en närhet till naturen.